İŞYERİNDE YAPILAN 10 HATA
Yetenekli, hırslı ve teknik deneyime sahip olabilirsiniz; ancak başarılı bir profesyonel olmak için sadece işi bilmek, uzun süre çalışmak, hırslı ve yetenekli olmak yetmiyor. Çalıştığınız kurumda mesleğinize uygun bir imaj sergilemeniz çok önemli. Bu konuda çalışanları uyaran uzmanlar, kariyerinizi olumsuz etkileyebilecek 10 hata hakkında aşağıdaki bilgileri veriyorlar:
1- Heyecan belirtileri: Saçınızla ya da üzerinizdeki takılarla oynamak, ayaklarınızı otururken sallamak, ayaktayken yere vurmak gibi hareketler size heyecanını kontrol edemeyen bir kişi görünümü verir.
2- Kaba hareketler: Sık sık argo kullanmak, uygunsuz fıkralar anlatmak, iş arkadaşlarınıza komik olduğunuzu düşündürebilir; ama size itici bir görünüm de verebilir.
3- Gecikmeler: İşe ve toplantılara sürekli geç kalmak saygısızlık olarak görülür ve işvereninizin, iş arkadaşlarınızın öfkesini üzerinize çeker.
4- Gereksiz yere savunmaya geçmek: Eleştiriler karşısında mazeretler uydurmak ya da ters cevaplar vermek; sinirli ve ters bir insan olduğunuz izlenimini yaratır.
5- İşleri ağırdan almak: İşlerinizi ağırdan almanız, yeteneksiz biri olduğunuz izlenimini yaratır. Bunun nedeni mükemmeliyetçi yanınız olabilir; ancak işleri neden sürekli ertelediğiniz sorusu, diğerlerinin kafasında, tembel olduğunuz ya da bitirebilecek güce sahip olmadığınız cevabını getirebilecektir.
6- Unutkanlık: Unutkanlığınız, patronunuz üzerinde düzensiz, ilgisiz ve yeteneksiz bir kişi olduğunuz izlenimini bırakır. Bu durum da yükselmenize engel olacaktır.
7- Yemek yerken telefonla konuşmak: Çalışırken bir şeyler atıştırmak zorunda kaldıysanız bile asla telefon konuşmalarınız sırasında atıştırmayın. Bu durum size laubali bir görünüm verecektir.
8- Öncelikleri belirleyememe: Bitirilmesi gereken bir işe asılmak yerine dikkatinizi başka şeylere vererek işleri yarım bırakmanız, öncelikleri göremediğiniz anlamına gelir.
9- Yazım hataları: Notlarda ve iş mektuplarında yaptığınız yazım hataları; özensiz ve dikkatsiz bir kişi olarak görünmenize neden olur.
10- Olgun olmayan tavırlar: Sempati kazanmak için takındığınız genç tavırlar arada sırada hoşa gidebilir; ancak anti-pati kazanmanıza da neden olabilir. Yaşınızdan genç davranmak güvenilirliğinizi yok edebilir.
|